Popüler Yayınlar

Sponsor

Haberler

sayaçlar


Sitetistik network marketing amway
12 Eylül 2010 Pazar

Link: Şu Çılgın Türkler Orotoryosu



Yukarıdaki video, 10 Kasım 2007 tarihinde Çorum Eti Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenmiş bir orotoryo gösterisidir. Ben de bu gösteride Atatürk rolunü canlandırmaktan gurur duyduğumu söyleyebilirim. Yukarıdaki 45 dakikalık orotoryo, 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde Eti lisesi öğretmen ve öğrencilerinin gayretiyle ve sabrıyla (sansürlenen kelimelerimize aldırış etmeden) sahnelenmiştir.
Beğeniyle karşılanan 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni 10 Kasım 2007 tarihinde 2 seansta, gündüz protokol ve akşam halka açık olmak üzere Çorum Devlet Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşmuştur.

12 Eylül 2010 tarihinde bu videoyu yayınlamamın sebebi; öncelikli olarak vatanın ne zorluklarla kazanıldığını hatırlatmak ve internette bu kadar kısa sürede bu kadar iyi milli mücadeleyi anlatan bir videofilmin bulunmamasıdır.

Okutarak birşey anlatamadık. Umarım, seyredince 10 Kasım 2007'deki tüm salonun ağladığı, canlandıran öğrencilerin ve yöneten öğretmenlerin dahi gözyaşlarını tutamadığı bu videodan birşeyler öğrenip, geçmişi hatırlayıp güzel Türkiyemizin gelecekte karşılaşacağı ve  günümüzde apaçık görünen durumunun sonucu oluşacak her ihtimale karşı vatandaşın ÖNCE VATAN deyip çocuklarımızın emaneti olan bu cennet vatana sahip çıkılması gerektiğini hatırlatmaktır.
Gençliğe hitabe'yi yeterince anlayarak okursak "...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler..."  kelimelerinin neyi anlatmak istediğini günümüz şartlarına bakarak anlayabiliriz.

TAYFUN EREN BAĞCI - 12 EYLÜL 2010 - ÇORUM

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Manşet